I din hand har du kaffebönor som är odlade på kaffefarmen Negrisa. Själva rostningen av bönorna har dock skett mycket längre norrut, närmare bestämt på Carlsviks Kafferosteri på Alnö. Här har kaffet rostats med stor omsorg för att få fram de bästa smakerna ur bönorna. Detta är ett välsmakande kaffe med citrusaktig syra och toner av stenfrukt – ett Alnökaffe.
-
Året runt med Virriga Bakverk innehåller recept som passar alla tillfällen, oavsett vad du är sugen på. Boken guidar dig i din bakning. Du får många bra tips med dig på vägen. Året runt med Virriga Bakverk har något för alla, från oerfaren till erfaren hemmabagare. Att baka sina egna bakverk ger en härlig känsla, både för den som bakar och den som smakar. Och det behöver inte vara svårt! Med hjälp av den stora variationen av recept i den här boken kan du baka mer än 60 olika bakverk - som passar årets alla tillställningar. Boken innehåller allt från småkakor, bullar, muffins, cheesecake, krämig glass, tårtor och mycket mer. Förhoppningen är att du inspireras till att testa riktigt goda bakverk och får uppleva den glädje som bakning ger. Veronica Smedh driver sedan sommaren 2014 det framgångsrika sommarcaféet Virriga bakverk som ligger på Alnö utanför Sundsvalls kust. Caféet är också utsedd av White Guide som ett av Sveriges bästa caféer vid flera tillfällen. Caféet Virriga Bakverk startades efter Veronicas goda resultat i tv-programmet Hela Sverige bakar, där hon deltog 2013. Det här är hennes första bok
-
Slut i lager
2023 års julkaffe från Carlsviks Kafferosteri är en unik blandning av kaffebönor som rostats i begränsad upplaga. Signaturbönan är en arabicaböna från kaffefarmen Amaro i Etiopien. Den har vi fört samman med arabicabönor från Brasilien samt robustabönor från Tanzania för att få upp mustigheten och ett extra kryddigt kaffe till jul.
-
Vinterkaffe från Carlsviks kafferosteri. Bönan kommer från Amaro Gayo, en kaffefarm i Sidamo, Etiopien.
Amarobergen ligger i sydvästra Etiopien, i Sidamoregionen. Här är naturen lummig av bambuskog, forsar, vattenfall och utspridda byar befolkade av Amarofolket. Många av dem odlar kaffe, och Amaro Gayo sysselsätter inte mindre än 10 000 lokala farmare.
Sidamoregionen i Etiopien är en riktigt klassiker för högkvalitativt kaffe och är en kaffesort som man måste ha druckit.Kaffestationen drivs av Asnakech Thomas. Hon är själv uppväxt här och tillhör Amarofolket. Efter en tid utomlands kom hon tillbaka och startade upp sin verksamhet 2005, fast besluten om att kombinera ekologisk, högkvalitativ kaffeproduktion med satsningar på lokalsamhället. Bland annat investerar Amaro Gayo i utbildning, hälsa och sjukvård.
-
Slut i lagerTänd ljusen och slå upp en kopp nyrostat kaffe, njut av alla smaker och aromer. I år har vi tagit fram adventskaffe - ett nytt kaffe för varje advent. Du får de omsorgsfullt förpackade tillsammans med träull, vilket också gör det till en väldigt fin gåva till någon du vill ge lite extra julfeelingFyra olika kaffebönor á 150 g.