Fazenda Dutra
Fazenda Dutra är en familjedriven kaffefarm i São João do Manhuaçu, 300 kilometer inåt landet från Brasiliens östra kust. Regionen kännetecknas av mindre kaffeodlingar spridda runt bergsområden med stora höjdvariationer. Landskapets topografi kräver att kaffeplantorna planteras med längre avstånd mellan varandra än normalt för att kaffebären ska få tillräckligt med solljus. Kaffebären måste skördas för hand, då maskiner inte kan ta sig fram i bergssluttnignarna. Dessa hantverksmässiga processer gör en väsentlig skillnad i produktens slutresultat.
Landskapets topografi kräver att kaffeplantorna planteras med längre avstånd mellan varandra än normalt för att kaffebären ska få tillräckligt med solljus. Kaffebären måste skördas för hand, då maskiner inte kan ta sig fram i bergssluttningarna.
Det finns mer än 1300 hektar mark, varav 800 hektar ägnas åt odling av kaffe och resten är avsedd för produktion av mer än två hundra ton avokado. Träden växer tillsammans. Dessutom är fastigheterna självförsörjande vid produktionen av eukalyptus, som återanvänds under skördeperioden och i kaffetorkningsmaskinerna.
Fazenda Dutras kaffeträd odlas tillsammans med avokadoträd, och den återstående arealen är både bevarad inhemsk skog och odlad eukalyptus.
Familjen Dutra började odla sitt kaffe på 1950-talet när José Dutra Sobrinho, som är även känd som Zeca Dutra, ärvde där en liten gård. Han vigde sitt liv åt kaffe och hans gård växte i areal med tiden.
När Zeca gick bort 1999 ärvde bröderna Ednilson och Walter Dutra 300 hektar kaffemark och tog över familjeföretaget. Bröderna har idag expanderat till hela 700 kaffe-odlande hektar.
Båda bröderna är otroligt tävlingsinriktade och gör sitt yttersta för att leverera bästa kvalitet. De förvaltar sitt arv med stort engagemang och utökarständigt sin erfarenhet i konsten att odla och bearbeta Brasiliens finaste kaffe.
Storleken har möjliggjort att Fazendas Dutra kan certifiera sig. Idag är de både ekologiskt certifierade och får lov att stämpla Rainforest Alliance på de säckar som lämnar gården. Bröderna var även först i Brasilien med en solcellsdriven maskin som tvättar kaffebären, och när de för en tid sedan växlade all elförbrukning till sol-el, blev de inte bara än mer hållbara – de slapp även dyra energiräkningar!
Bönan från Fazena Dutra finner du i vårt Sågverkskaffe – Ankarsvik. Ett kaffe med smak av choklad och karamell.
Sågverkskaffe – Ankarsvik | |
---|---|
Region | Matas de Minas, Araponga |
Farm | Fazena Dutra |
Odlad | 1300 möh |
Process | Natural |
Böna | Arabcia |
Fazenda Dutra
Låt oss berätta varifrån våra andra bönor kommer ifrån;
Fazenda Dutra är en familjedriven kaffefarm i São João do Manhuaçu, 300 kilometer inåt landet från Brasiliens östra kust. Regionen kännetecknas av mindre kaffeodlingar spridda runt bergsområden med stora höjdvariationer. Landskapets topografi kräver att kaffeplantorna planteras med längre avstånd mellan varandra än normalt för att kaffebären ska få tillräckligt med solljus. Kaffebären måste skördas för hand, då maskiner inte kan ta sig fram i bergssluttnignarna. Dessa hantverksmässiga processer gör en väsentlig skillnad i produktens slutresultat.
Landskapets topografi kräver att kaffeplantorna planteras med längre avstånd mellan varandra än normalt för att kaffebären ska få tillräckligt med solljus. Kaffebären måste skördas för hand, då maskiner inte kan ta sig fram i bergssluttningarna.
Det finns mer än 1300 hektar mark, varav 800 hektar ägnas åt odling av kaffe och resten är avsedd för produktion av mer än två hundra ton avokado. Träden växer tillsammans. Dessutom är fastigheterna självförsörjande vid produktionen av eukalyptus, som återanvänds under skördeperioden och i kaffetorkningsmaskinerna.
Fazenda Dutras kaffeträd odlas tillsammans med avokadoträd, och den återstående arealen är både bevarad inhemsk skog och odlad eukalyptus.
Familjen Dutra började odla sitt kaffe på 1950-talet när José Dutra Sobrinho, som är även känd som Zeca Dutra, ärvde där en liten gård. Han vigde sitt liv åt kaffe och hans gård växte i areal med tiden.
När Zeca gick bort 1999 ärvde bröderna Ednilson och Walter Dutra 300 hektar kaffemark och tog över familjeföretaget. Bröderna har idag expanderat till hela 700 kaffe-odlande hektar.
Båda bröderna är otroligt tävlingsinriktade och gör sitt yttersta för att leverera bästa kvalitet. De förvaltar sitt arv med stort engagemang och utökarständigt sin erfarenhet i konsten att odla och bearbeta Brasiliens finaste kaffe.
Storleken har möjliggjort att Fazendas Dutra kan certifiera sig. Idag är de både ekologiskt certifierade och får lov att stämpla Rainforest Alliance på de säckar som lämnar gården. Bröderna var även först i Brasilien med en solcellsdriven maskin som tvättar kaffebären, och när de för en tid sedan växlade all elförbrukning till sol-el, blev de inte bara än mer hållbara – de slapp även dyra energiräkningar!
Bönan från Fazena Dutra finner du i vårt Sågverkskaffe – Ankarsvik. Ett kaffe med smak av choklad och karamell.
Sågverkskaffe – Ankarsvik | |
---|---|
Region |
Matas de Minas, Araponga |
Farm |
Fazena Dutra |
Odlad | 1300 möh |
Process | Natura |
Böna | Arabcia |